Beställningar & priser

För närvarande tar jag inte emot nya beställningar.

Emellanåt har jag tid för att ta emot beställningar på virkade saker. Eftersom virkningen inte är min huvudsakliga sysselsättning så varierar leveranstiden väldigt mycket – allt från en vecka till några månader, beroende på projektets storlek och vad som händer utanför virkningens värld.

Fantasium virkar drivs som hobbyverksamhet, inte företag. Det betyder att jag inte har möjlighet att fakturera för virkade saker. Däremot kan du självklart få ett kvitto! Jag bokför all försäljning och betalar skatt för eventuellt överskott i hobbyverksamheten.

Nedan kan du se en prisguide för de vanligaste sakerna som jag virkar. Notera dock att det endast är en guide och inte en fast prislista; särskilda önskemål kan innebära ett annat pris. Frakt tillkommer.

  • Enfärgad korthårig hund (t.ex. labrador) – 250 kr
  • Flerfärgad hund eller långhårig enfärgad hund – 350 kr
  • Flerfärgad långhårig hund – 400 kr
  • Barnvagnsmobil med bollar, hjärtan och en figur – 500 kr plus 150 kr för varje ytterligare figur
  • Snuttefilt med enfärgad hund – 650 kr

 

Fråga: Oj! Varför är det så dyrt?

Svar: Hantverk kostar! 🙂 Jag som skapar har utgifter för material (garn, stoppning, verktyg) och ibland mönster. Och hantverk tar tid! En liten enfärgad, korthårig hund tar ungefär fyra timmar att göra – plus tiden det tar att packa och skicka. Sedan betalar du också för hantverkarens kunskap och skicklighet, något som tar många år och mycket slit att utveckla. Hantverket som du till sist får i din hand är dessutom unikt – skapat just för dig!