ur arkivet: snöbus! / from the archive: snow games!

dogs, from the archive, life in general

Sirius i Tierp, 3 mars, 2008. / Sirius in Tierp, March 3, 2008.

Än så länge lyser snön med sin frånvaro, något som jag egentligen är tacksam för. Ett tunt snötäcke har jag inget emot, men det är så jobbigt när det blir uppemot en meter och man inte kan gå någonstans där det inte är plogat. Kylan går ju att handskas med om man klär på sig själv och hundarna, men att inte kunna ta sig fram på de vanliga promenadsträckorna är trist. Förra vintern höll jag på att bli helt stollig av att inte kunna gå någonstans; jag kände mig helt instängd. Så jag tar gärna några veckor till av barmark och plusgrader. Hundarna tycker nog annorlunda… Det ska bli spännande att se vad Tintin säger när snön kommer tillbaka – han är ju vintervalp och förra året ville han helst vara ute jämt och tyckte att det var jobbigt varmt inomhus. Gissar på att det blir ett kärt återseende mellan honom och de vita flingorna! :)

No snow so far, which I’m really rather grateful for. I don’t mind a thin layer of snow, but I don’t like when when it closes in on three foot and walking away from ploughed roads becomes impossible. I can deal with the cold by putting lots of warm clothes on myself and the dogs, but being limited to very few walks becomes boring very quickly. Last winter, I almost went out of my mind from not being able to walk anywhere; I felt completely trapped! So, I won’t mind another couple of weeks of mild weather and muddy paths. I’m sure the dogs disagree… I’m excited to see what Tintin will think of the return of the snow – he’s a winter puppy and last year he much prefered being outside and found the indoors too hot. I’m guessing it’ll be a merry reunion between Tin and the white flakes! :)

8 Responses

 1. Gud vad vacker han är! Älskar hans färger & huvud! :D

  Fantasium Reply:

  Sirius säger tack! :) Och jag kan bara hålla med. ;)

 2. Åhå. Jag ser fram emot att bli bjuden på diverse läckra vinterbilder med Tini. ^^

  Fantasium Reply:

  Hihi, det kan du lugnt räkna med! :D

 3. Hej
  Men nu har ni väl också fått snö? Här hemma är allt vitt och solen skiner. Vi har haft fullt upp att göra advent i helgen. Vi längtar att komma upp till er nästa helg. Hälsa till Erik.
  Kram mamma

  Fantasium Reply:

  Jajamensan! Igår kom det en hel del! Tintin blev överlycklig, Aska och Sirius brydde sig inte så mycket och Ruth tyckte att det var ganska obehagligt. :) Vi syns till helgen, kram!

 4. HERLIG!

  Fantasium Reply:

  Tack! :D