nya vänner / making friends

dogs, people

Idag har Orion fått träffa våra lappisbästisar Finn och Lumi, och såklart deras tvåbeningar Anna och Mikael också. Lumi är ungefär en månad äldre än Orion. De lekte jättefint tillsammans från första stund, så härligt att se. När de hade fått träffas på tumantass lite så släppte vi ut resten av gänget och det var inga konstigheter. Så underbart med hundar som bara går ihop och trivs tillsammans. :)

Här hemma går det framåt också, tycker jag. Sirius har nog förstått att Orion är här för att stanna och är mer avslappnad. Vi ser till att hundarna är ordentligt aktiverade och motionerade, då blir det förstås mer harmoniskt överlag och lättare för alla att acceptera varandra och slappa tillsammans.

Igår och i förrgår så började jag klicka in Orion. Kunde inte hålla mig. ;) När energin var på topp tidigare ikväll så hade vi första lilla “träningspasset”. Vi busade lite tillsammans ovanpå sängen och så såg jag om Orion tänkte bjuda på något beteende. När jag satt nedanför sängen och han var ovanpå den så la han sig självmant, vilket jag klickade för. Sedan flyttade jag på mig så att jag satt på golvet på andra sidan sängen – han skuttade efter och la sig ner igen för att komma på samma nivå som mitt ansikte. Klick! Jag fick verkligen hålla band på mig för att inte göra för många repetitioner. Så himla kul att se i Orions ögon hur han börjar fundera och klura. Åh, tänk så mycket kul vi ska ha framöver! :)

Today, Orion has met our Lappie besties Finn and Lumi, and of course their humans Anna and Mikael as well. Lumi is about a month older than Orion. They played really well together from the go, it was lovely to see. When they had played alone for a while, we let out the rest of the gang and there were no troubles. It’s so nice to have dogs who just get along and have fun together. :)

We’re doing well at home, too, I think. Sirius seems to have understood that Orion is here to stay, and he’s a bit more relaxed. We make extra sure to give the dogs plenty of exercise and training right now, because that helps to keep everything harmonious and then it’s just easier for everyone to accept each other.

Yesterday and the day before, I started teaching the clicker to Orion. I couldn’t help myself! ;) When he was extra lively earlier tonight, we had our first little “training session”. We played together on top of the bed, and I looked to see if Orion would offer up any good behaviours. When I was sitting on the floor next to the bed and he was on top of it, he chose to lay down, and I clicked. Then I moved so that I was sitting on the floor on the other side of the bed – he hopped along after me and lay down again to get down to my eye level. Click! I had to restrain myself so that I wouldn’t do too many repetitions. I so enjoyed seeing Orion pondering and trying to work out what triggered the click. Oh, we’re going to have so much fun together! :)

160103_04

160103_01

160103_03

160103_02

160103_05

160103_06

160103_08

160103_07

160103_10

160103_14

160103_15

160103_09

160103_11

160103_12

160103_13

160103_16

160103_17

160103_18

Dricka blåbärssoppa från kåsa – väldigt viktig kunskap! ;)
Drinking blueberry soup from a cup – very important life skill! ;)

160103_19

2 Responses

  1. Wonderful photos as always Anna. I’m so pleased they all played together so well, and that Sirius has taken to Orion so quickly. Your new little pup is going to have a love and fun filled life with you all. He could not have found a better home than with all of you. Big cuddles and kisses to all your fur babies from me, and a Very Happy and Healthy New Year to you and Erik xxx

  2. Vilken underbart söt tollare du hade virkat för några år sen, det gick inte att kommentera det inlägget så därför skriver jag det här istället :)