solig vecka

dogs, life in general

Ljuvliga höst! En guldkantad dag följer en annan. Jag jobbade på biblioteket igen i onsdags, och som extra bonus så anordnade vi stickcafé. Jag fick en stund över och pratade lite med de handarbetande damerna. Vi kom in på flyktingfrågan och direkt sa någon av dem att de borde göra en gemensam insats och sticka vantar och mössor till flyktingar som kanske kommer till deras kommun. Någon annan föreslog att de skulle bjuda in flyktingar till stickcaféet, “för tänk, de kan säkert jättemycket om handarbete som vi kunde lära oss också”.

Jag sparar på såna ljusglimtar. Guldkorn som jag kan ta fram och lägga i en hög framför mig när jag tappar hoppet om mänskligheten. Jag är nämligen inget stort fan av oss som art. Rätt ofta tänker jag hur bra det skulle vara för världen om – poff! – alla människor försvann. Jo, det finns många individer i människosläktet som jag gillar, men som art har jag svårt att försvara vår existens med allt dumt som vi gör mot oss själva och resten av planeten.

Fast. Det var inte alls det jag tänkte skriva om. :) Utan de fina sakerna. Varm höstsol. Hur en av stickcafédamerna tog min hand när hon skulle gå, strök den och sa: “Vad du är bra. Precis som en bibliotekarie ska vara!” Valpkursen som jag och Anna startade igår och alla fina valpar och nyfikna ägare. Gladtårarna när jag såg ett filmklipp där Elin hälsade på sin nya hund. Tidningsjobbet inatt när Frykendimman plötsligt skingrade sig och jag såg stjärnbilden Orion i sin helhet för första gången sen i vintras. Turen till Arvika imorse för att vara chaufför när Anna hämtade sin nya bebis Lumi. Paketet med nya saxar och ny borste till hundarna som jag hämtade ut ikväll – här ska pälsvårdas!

Drömmarna. Valpplanerna som genomsyrar min tillvaro. Jag har alltid känt att det är viktigt att ge sig själv saker att se fram emot, särskilt om en inte mår så bra psykiskt. Det behöver inte vara något stort. För mig kunde det vara att jag planerade att köpa ett fint garnnystan eller en penna. Att jag bestämde mig för en särskild hundpromenad och packade en fikaryggsäck. Det är inte nödvändigtvis sakerna i sig, utan att ha något positivt framför mig. Känslan av förväntan har hjälpt mig igenom mycket. Och nu kan ni tänka er, när den känslan kretsar kring det finaste och viktigaste som finns i mitt liv – en hund. Jag gillar att längta.

Önskar er en fantastisk fin helg med några badbilder nu från sensommaren!

To my non-Swedish readers: Just a lot of random blabbering above, really. :) I hope that you have a lovely weekend – have some pictures of the dogs enjoying the late summer lake!

150911_01

150911_02

150911_03

150911_04

150911_05

One Response