Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/loidor/domains/fantasium.se/public_html/photoblog/wp-includes/post-template.php on line 265

ny leksak / new toy

various creatures

150314_01

150314_02

150314_03

Jag har velat ha ett macroobjektiv i flera år nu. Men jag har inte riktigt kunnat rättfärdiga ett, för det är inte som att jag behöver ett – macrofotografering är inget annat än fritid och avkoppling för mig. Men nu så, äntligen, har jag unnat mig en begagnad macrolins. Den kom igår och jag älskar den redan, trots att det för närvarande är lite brist på mina favoritmacromotiv, insekter och blommor.

För mig är macrofoto som en sorts meditation. Det går inte att hitta motiven om en rusar runt. Att ägna sig åt macrofoto är att sjunka ner i en annan värld. Sätt dig på marken, eller ännu hellre, lägg dig ner. Lukta lite på jorden. Lyssna på prasslet av torrt gräs i vinden. Oj, titta! Där går en liten skalbagge. Och efter den kommer en larv – men titta, en tussilagoknopp! Och så fortsätter det. Macrovärlden finns där hela tiden, men den går inte att se förrän en tittar.

I’ve wanted a macro lens for several years now. But I haven’t been able to really justify buying one, because I don’t really need one – macro photography is just a fun hobby to me. But now, at last, I decided to treat myself to a used macro lens. It arrived yesterday and I love it already, although I’m currently a bit short on my favourite macro subjects, insects and flowers.

To me, macro photography is a meditation of sorts. You cannot find the subjects if you rush about. In order to do macro photography, you need to enter a different world. Sit down on the ground, or better yet, lie down. Smell the earth. Listen to the rustle of the wind in dry blades of grass. Oh, look! There’s a little beetle. And it’s followed by a little catterpillar – oh, and a budding coltsfoot! And so it continues. The macro world is always there, but you can’t see it if you don’t look.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/loidor/domains/fantasium.se/public_html/photoblog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

One Response

  1. Ja det blir verkligen annorlunda med macro. Tror att vi har ett gammalt macroobjektiv liggandes någonstans, men har inte använt det på länge. Ska kanske ta fram det och damma av! Men sen beror det nog en hel del på fotografen också! Man kunde nästan höra myrorna när de prasslar runt i stacken! ☺