stockholmsmässan & RLD M!

dogs, people, rallylydnad

Ojoj, här haglar det inte tätt mellan uppdateringarna precis! :) Sen sist har jag hunnit med att åka till Irland en sväng för att delta i och fotografera en av min allra bästa vänners bröllop. Bröllopet hölls på ett gammalt irländskt gods den 4 december och allt var så vackert. En underbar upplevelse!

141215_08

Solnedgång över Ballykealey Manor.

Nu i helgen har jag och Sirius varit till Stockholm för att tävla rallylydnad på Stockholmsmässan. Vi åkte med Finn, Anna och Mikael och redan 04:30 på lördag morgon bar det av. Sirius åt glatt sin frukost klockan 03:30 men jag fick inte i mig så mycket. Vi hade vår tävlingsstart ungefär vid klockan 12 och vid det laget var jag rätt så yr i huvudet av sömn- och matbrist. Sirius kändes fin utanför ringen men när vi väl kom in så var det som att han blev alldeles överväldigad och bara ville stå och se sig omkring. Fick kämpa hårt för att få med honom runt banan. Positivt var att han gjorde tre steg bakåt vid sidan helt perfekt på både vänster och höger sida, det som varit så trixigt tidigare! Men annars var det en ganska vimsig runda och jag trodde inte att vi skulle bli godkända. När jag så småningom fick protokollet så såg jag att det stämde – vi fick 69 poäng och var alltså EN ynka poäng ifrån att få ett kvalificerande resultat! Lite extra bittert kändes det eftersom att våra avdrag för momenten var prick 30 poäng, men så hade domaren dragit ETT poäng på helhetsintrycket. Inte för att det kanske hade varit så flashigt att ta RLD M-titeln på prick 70 poäng, men om vi hade fixat det på lördagen så hade jag varit betydligt mer avslappnad inför söndagens start…

Nåväl. Vi åkte iväg till hotellet tillsammans med våra kompisar. Vi var trötta efter den tidiga morgonen allihopa så det blev en lång, skön middagslur. :) Sen myste vi på tills det var dags att gå och lägga sig ordentligt för att orka med en till tidig start på söndagen.

Jag hade inte samling förrän 11:15 på söndagen, så jag hade gott om tid för att vara med och supporta Anna och Finn som skulle in i utställningsringen klockan 09:00. Vi var där strax efter att mässan öppnade vid 07:00 för att ge Finn en ordentlig chans att känna på och vänja sig vid miljön. Och det tror jag att han hann med, för han var verkligen superduktig inne i ringen! Travade tjusigt, stod stilla och lät sig snällt klämmas på. Jag tyckte att han var tveklöst finast i sin klass, men utställning är ju en sport för sig och ibland räcker det inte med att ha en superfin hund… Jättebra kritik fick han i alla fall, och slutade som andra bästa juniorhane. Trist att bara vara en placering ifrån juniorvinnartiteln! Men Finn är ju bäst och finast i världen i alla fall!

141215_06

141215_07

Finn med matte och husse.

Så flyttade vi vårt pick och pack från utställningsringarna och in till hallen där rallylydnaden höll till. Vi hade rätt lång tid att vänta innan min samling, men jag körde lite grann med Sirius bara för att känna av dagsformen, och han var peppig och fin! Banskissen kom ut i god tid så att jag kunde studera den noga. Lite fasade jag, för vi skulle gå igenom 8:ans frestelser två gånger och sedan passera den i en enkel slalom. Sirius har ju blivit lite osäker i frestelsen på senaste tiden – jag tror att det är någon pensionärsgrej att han har börjat tycka att han får göra som han vill, gullunge. ;) Vår grupp delades i två så jag hann se flera ekipage innan det var dags för banvandring. Efter det hade vi startnummer tre vilket kändes som alldeles lagom tid för att värma upp. Kände mig ganska lugn och fokuserad när det var vår tur.

Sirius var fortfarande lite påverkad av miljön, men mycket piggare än dagen innan. Och han brydde sig inte ett dugg om frestelserna utan följde mig så fint! Efter ungefär halva banan var det som att han vaknade till ännu mer och jag kände hur ett stort leende bredde ut sig över mitt ansikte, underbara hund! Vi hade lite missförstånd vid båda helt om vänster och så nosade Sirius på konen vid framåtsändande till kon, men utöver det så kändes det riktigt bra!

141215_01

141215_02

141215_03

141215_04

141215_05

Tack snälla Anna för bilderna!

Efter vår runda blev det en stunds väntan på resultaten. Det var liverapportering online så jag satt och tittade på SBK Tävling som en hök! Till sist dök vårt resultat upp – 73 poäng. Mindre än vad jag väntat mig men ändå godkänt, så jag kände att jag fick vara nöjd med det. Det räckte ju till titeln! Gick för att se om vårt protokoll fanns att hämta och tänkte att vi kanske skulle åka hem. Inget protokoll, så jag kilade till Sveriges Hundungdoms (tävlingsarrangören) monter för att se om det gick att köpa en titelrosett. Det hade de tyvärr inte, men på vägen tillbaka kikade jag efter vårt protokoll igen. Och där låg det! Men… Vi hade ju bara fått 7 poängs avdrag, inte 27?! Turligt nog så gick tävlingssekreteraren förbi precis då så jag fick tillfälle att fråga henne. Och visst, det var felräknat! Vi hade inte fått 73 poäng utan 93! :D DÅ blev jag lycklig, ska jag säga! Vilken revansch från dagen innan! Hoppade nästan jämfota tillbaka till buren och proppade min nyblivna RALLYMÄSTARE full med köttbullar! :D

Det var naturligtvis hård konkurrens med några av Sveriges bästa rallyekipage på plats, så våra 93 poäng räckte “bara” till en 8:e plats av 27 startande. Men det är jag SÅ nöjd med! Det var så roligt att få se så många duktiga ekipage och få träffa flera jättetrevliga rallymänniskor. Träffade även andra hundvänner och fick hälsa på min idol Vårdhunden Othello och bjuda honom på en godis! Trots allt trevligt så var det rätt så skönt att få åka hem sen, med Musikhjälpen på radion och vetskapen om att Hundsportens insamling till Musikhjälpen återigen slagit rekord och överträffat sig själva i att hjälpa andra. ♥

Tack snälla Anna, Mikael och Finn för att vi fick åka med er och dela ert hotellrum, annars hade vi aldrig kommit iväg till Stockholmsmässan! Nu ligger rallymästaren vid mina fötter och snoozar förnöjt, kanske drömmer han om helgens äventyr? Tänk vilken ynnest, att få ha en sådan underbar hund som ställer upp på sådana tokiga påhitt och alltid gör sitt bästa!

4 Responses

 1. Herregud vilken utveckling ni gjort :) jag blir bara nervös av att se alla människor runt er från bilderna :p Stort Grattis igen till mästarna! såg er på listan för SM poäng oxå ;)

  Anna Reply:

  Tack snälla Marie-Louise! Publiken tänkte jag inte ens på, hade fullt upp att ta oss igenom banan. ;)

  På SM-kvallistan hamnar en automatiskt efter att en startat i mästarklass, så där är vi oavsett om vi vill eller inte. ;) De 50 som kvalar till SM brukar ha ett snitt på 95 poäng så dit tar vi oss nog inte, men vi är nöjda ändå! :D

 2. GRATTIS igen till mästartiteln! :D Himlars vad roligt! Tänk, när vi snurrade in oss i koppel och helt-om-snurrar på Njurunda BK för ett par år sedan, inte hade vi då en tanke på mästartitlar? :P

  Och jo, SM är inte alls långt borta om du VILL det! Heja er! :)

  Anna Reply:

  TACK snälla! :D Haha, nej, där i Njurunda när vi böjde oss som ostbågar och gick åt fel håll så fanns någon mästartitel inte ens på kartan för mig. Trodde väl aldrig att det skulle väckas en liten tävlingsdjävul i mig! :D

  Nu sitter jag redan och kollar på tävlingar inför nästa år. Mest för Tintin, men det kanske blir några fler mästarstarter för Sirius, vem vet… ;)