bästa viltspåret någonsin! / our best blood tracking yet!

dogs, viltspår

141119_02

Toppmatchat! Jag har inte köpt någon grön spårlina till Tin, men däremot har Aska fått en rosa sele som vi lånade för att det skulle matcha med linan. ;)
All colour coordinated! We haven’t bought a green line yet, but Aska was kind enough to lend us her pink harness. ;)

141119_03

141119_04

141119_05

141119_06

141119_07

141119_08

141119_09

Tack till husse för de fina bilderna! ♥ / Thank you Erik for the wonderful pictures! ♥

141119_01

Röda linjen är spåret som jag la ut, den blå är hur Tin spårade.
The red line is the track that I put down, the blue one is how Tin tracked.

Åååh. Lyrisk matte! Idag har Tin gjort sitt bästa viltspår någonsin! Det var ett tag sen vi spårade sist, så jag förväntade mig att han skulle vara jättehet, men inte då. Han fick ett spår på 600 meter med 3 timmars liggtid. När vi kom till spårplatsen så tog jag det väldigt lugnt och var noga med att han skulle ligga ner innan han fick hoppa ur bilen, sitta stilla medan jag ordnade med linan, stå på kommando vid påselning, sedan sitta ner och vänta på min signal för påsläpp. Och han fann sig så fint i allting. Hög förväntan och stenkoll på uppgiften, men ingen stress. Han har aldrig spårat så lugnt förut; hela spåret tog ca 13 minuter. Och han var så spårnoga, till och med bättre än vad GPS-bilden ovan visar. Bästa Tintin! ♥

Lustigt sammanträffande – när jag kom hem efter att han lagt ut spåret tidigare idag så satt Erik och bläddrade i SunneNytt, ett infoblad som kommer en gång i veckan. Där hittade han en annons från Jägarförbundet om att de ska ha teorikurs i eftersök i vinter. Ringde och hörde mig för lite och tror bestämt att jag ska gå den! Erik var också sugen, så förhoppningsvis kan vi gå tillsammans. Visst vill jag såklart göra viltspårsproven med Tintin, men den stora förhoppningen är att kunna vara med på riktiga eftersök i framtiden. Med mer rutin så tror jag att Tin skulle kunna vara perfekt för det – han är uthållig, jobbar bra i mörker, är helt skottfast och såklart en duktig spårhund. :)

Wow! I’m so proud of Tintin; today he did his best blood tracking work ever! We haven’t done any tracking in a while, so I expected him to be over-excited, but no. I had put down a 600 meter track and let it rest for 3 hours. When we returned to the tracking area, I made sure to be very calm and made Tin wait before jumping out of the car, sit still while I prepared the line, and so on. And he was good as gold! He was very eager for his task and knew exactly what we were going to do, but he wasn’t stressed at all. He has never tracked so calmly before; the whole track took about 13 minutes. And he was so careful to stay within the core of the track, even better than the GPS image above shows. My amazing Tintin! ♥

One Response

  1. Wow säger jag bara! Kul att se gps-kartan!