ridhusträning

dogs, rallylydnad

141116_01

141116_02

141116_03

141116_04

Världens bästa pojkar. ♥

Ridhussäsongen är igång! Förra veckan hade jag bara med mig Tintin och körde agility, men idag blev det rallylydnad för båda pojkarna. Sirius var superpepp – garanerat för att han var hungrig, för ridhusträningen är 17-19 vilket är hundarnas middagstid annars, och han jobbar bra för mat. ;) Han skötte sig i alla fall jättefint, körde tre pass där jag lade fokus på tre steg bakåt, stå framför – backa, sändande till kon och 8:ans frestelse. Något vingel blev det i tre steg bakåt när jag utmanade och la till snurr precis innan, men han visade fin förståelse för det. Stå framför – backa och sändande till kon är jag supernöjd med! 8:an har småstrular lite på våra senaste tävlingar så jag försöker ha den med i varje pass nu, och det funkar bra. :)

Tintin fick som synes köra lite pallträning. Jag har dragit igång Projekt Högerhandling med Tin och han är både fundersam och pepp. Han är ju inte riktigt lika inkörd på vänster som Sirius, men lite knäpp verkar han ändå tycka att jag är. :P Jag älskar att göra nya saker med Tin, för medan Sirius möter nya saker med lite försiktighet och skepsis så säger Tin: “Ba bring it on!” och provar hejvilt. Ska försöka filma nästa pallpass med honom, för det är kul att se hur fort han fattar och utvecklas. Han fick även träna 8:an, snurr både in och ut från mig under gång, sitt – stå – gå runt och läggande under gång.

Jag är faktiskt riktigt imponerad av Tintin. Han fokuserade så fint ikväll trots att upp till tre agilityekipage körde i managen samtidigt med rop och skall och spring. Jag tog en paus mitt i träningen och satte mig på läktaren med båda hundarna för att dricka te, äta några kakor och babbla lite med träningskompisarna. Visst, Tin reste sig flera gånger och jag fick påminna honom om att lägga sig ner, men han var lugn i blicken och började inte hetsa på agilityekipagen. Och han kunde lugnt hålla sig hos mig under träningen trots att han var lös och andra frestande hundar och människor rörde sig väldigt nära oss. Älskade luddet, jag blir så stolt! ♥