blöta dagar & föreläsning i forshaga

dogs, life in general, nature, rallylydnad

141115_01

141115_02

141115_03

141115_04

141115_06

141115_05

141115_07

141115_08

November, jag försöker att gilla dig. Försöker njuta av det murriga och möjligheten att kura ihop sig under filtar. Men. I gengäld kunde du väl bjuda på lite mera dagsljus? Det är det värsta – blötan och kylan går an, men mörkret. Inte att mornarna blir sena och kvällarna tidiga, utan när det är så tjockmulet att det inte ens blir ljust mitt på dagen.

I alla fall. Tog mig runt på en 1½-timmes promenad med hundpojkarna, som inte brydde sig ett dyft om det klena dagsljuset. Det går ju att bada och släpa på trädgrenar ändå! Tintin tycker att det fortfarande är badsäsong och fnyser åt mig när jag frågar, “Men måste du verkligen i och blöta ner dig vid alla bryggor och bäckar?” Dum fråga egentligen, för uppenbarligen så måste han ju det. :)

141115_09

Igår hade jag den stora äran att få föreläsa om rallylydnad på HundsportGymnasiet i Forshaga. Verkligen kul att få dela med sig av sin favoritsport till intresserade och peppade ungdomar! Jag hade en liten presentation av sporten inomhus först. Sen gick vi ut och jag visade några små banor med Aska och Sirius och därefter fick alla som ville prova på med sina egna hundar. Jag fick massor av flashbacks till läsåret 2003-2004 då jag pluggade på Dressörskolan i Sollefteå. Där läste vi sex specialdressyrer (ledarhund, spår, personsök, preparatsök, skydd och bevakning) och förutom våra egna hundar så hade alla också en varsin skolhund. Det var verkligen en speciell tillvaro då hela klassen levde och andades hund & hundkunskap, och så tror jag att det är för eleverna i Forshaga också.

Flera av lärarna var också nyfikna på sporten och ställde många frågor. Ja, det var ett jättehärligt gäng som jag fick förmånen att träffa och dela ett par roliga rallytimmar med! :)

One Response

  1. Härliga bilder Anna trots att det inte är fullt dagsljus! Kul att det blev bra i Forshaga, men hur kunde det annat med ett sånt gäng! :)