KM på Sunne BK

dogs, people, rallylydnad

Igår höll vi klubbmästerskap på Sunne BK. Det var rätt så bra uppslutning i agility och rallylydnad, med ca 10 ekipage i agilityn, 10 i rallylydnad nybörjarklass, 2 i rallylydnad fortsättning och 1 i rallylydnad mästare. I tävlingslydnad fick vi ett ekipage i 1:an och ett i 2:an, men någon brukslydnad blev det tyvärr inte då klubbens bruksekipage hade förhinder av olika slag. Men det blev en trevlig dag ändå! :)

Jag började dagen som tävlingsledare för lydnaden och fortsatte sedan som domare och tävlande i rallylydnaden. Banorna som jag knåpat ihop såg ut såhär:

141020_10

141020_11

141020_12

Klubbkompisen Marie-Louise var snäll och ställde upp som domare när jag tävlade. Jag hade först tänkt att avstå från tävlan för att det kändes mer rättvist så, men trots allt så var det ju klubbmästerskap och jag och mina hundar är en del av klubben. Så Aska fick tävla i nybörjarklass, Tintin i fortsättning och Sirius i mästare. Hela situationen blev väl inte så rättvis för mina hundar, då jag sprang direkt från domaruppdraget på planen och hämtade dem i bilen och sen direkt in för att tävla. Alltså minimalt med uppvärmning för hundarna och egentligen ingen banvandring för mig själv. Så utifrån de förutsättningarna så är jag verkligen helnöjd med deras prestationer!

Alla fina bilder från gårdagen är fotograferade av bästa Anna, tack snälla! ♥

141020_01

141020_02

141020_03

Aska var lika pepp som alltid, blir nästan full i skratt när jag tävlar med henne för hon är så energisk och glad och det smittar av sig. Jag går omkring med världens största leende när vi är på banan, jag och min lilla dressyrponny. Hon är så söt och tycker att det är så kul! Om hon är lika pigg till våren så ska vi absolut köra fortsättningsklass. Igår körde hon återigen en “sitt framför, ligg” och några andra småfel så att vi tappade poäng, men vi slutade ändå på andraplats med 87 poäng! Johanna och Mira vann nybörjarklassen på 94 poäng.

141020_04

141020_05

141020_06

Tintin fick köra en fortsättningsbana för andra gången i sitt liv. Anna var snäll och tog ut honom från bilen en liten stund innan han skulle starta så att han fick kolla in situationen med publik och så. Han var splittrad men fungerade ändå helt okej och gjorde alla moment! Känner verkligen att vår träning går åt rätt håll! Vi slutade på en andraplats med 92 poäng efter Marie-Louise och Dolly som vann med 94 poäng!

141020_07

141020_08

141020_09

Sirius, min Sirius… När vi till sist skulle bygga om till mästarbanan så märkte jag att folk började bli rastlösa och nog ville åka hem, så jag övervägde ett par gånger att strunta i att tävla. Men! Hur ofta får en chansen att träningstävla med publik och någon som dömer? Så vi plockade ihop banan väldigt snabbt och jag sprang igenom den en gång för att kolla att allt var på rätt ställe. Hämtade Sirius, värmde upp i någon minut bara och körde sen. Och han går in och fixar allting! Första momentet, tre steg bakåt, var hur snyggt som helst och stå framför, backa gick också bra! Snurr in mot föraren på höger sida var så himla tjusigt! Det enda som vi fick avdrag på var framåtsändande till kon där han nosade på konen och råkade röra vid den. Så vi slutade på 96 poäng och blev därmed klubbmästare i rallylydnad 2014!

Visst, det här var inofficiellt, bara på skoj, jag var inte alls nervös och vi dömde nog varandra ganska snällt, men det känns ändå som ett fint kvitto på att Sirius börjar bli stabil i sina avancerad- och mästarkunskaper. Tänk, hela högerhandlingen som kändes så svår bara i våras är nu helt naturlig, nästan så att jag glömmer på vilken sida Sirius befinner sig. :)

Allt som allt så tycker jag att det var ett lyckat KM! Såklart att det alltid finns saker att förbättra, men jag tror att alla hade trevligt. Knäpp som jag är så fick jag först dåligt samvete för att jag trots allt tävlade med mina hundar och knep klubbmästartiteln, att jag istället borde ha avstått och låtit mina klubbkompisar glänsa. Men jag försöker resonera med mig själv att jag faktiskt tränar mycket och är aktiv och därmed förtjänade en chans att vara med och tävla. Vi gjorde vårt bästa och hade roligt och det var bra nog! :)

One Response

  1. Ni är så himla duktiga, hela högen! :) GRATTIS! ♥