RLD A!

dogs, people, rallylydnad

140915_01

140915_02

De fina bilderna från tävlingen är fotograferade av bästa Anna, tack snälla!

I söndags bar det av till Kils BK för rallytävling. Den här gången var det bara enkla klasser. Ganska pirrigt, då vi ju lyckats vingla till två godkända rundor i avancerad klass sedan tidigare, och jag sååå gärna ville få åka hem med en RLD A-titel.

Jag skulle inte ha banvandring förrän vid 12:30, men åkte dit redan till strax efter 10 för att kika på mina klubbkompisar som tävlade i andra klasser. Plockade upp en banskiss på en gång och började studera den, och vips var det dags för banvandring! Jag hade första starten i klassen, något som jag faktiskt tycker är ganska skönt för då har en det hela överstökat. :)

140915_04

Flera roliga klurigheter! Tre stycken sidbyten framför, två från vänster till höger sida och en åt andra hållet. Inte vårat snyggaste moment då Sirius ibland kan vara lite långsam, så jag var rädd att vi skulle tappa många poäng på de skyltarna men det gick bra!

Skylt nummer tre, Helt om från varandra, var verkligen klurig då hunden var på höger sida och därmed vände åt höger – rakt mot frestelsen. Där skulle jag ha haft lite is i magen och litat mer på Sirius, för han gjorde vändningen jättesnyggt men jag gjorde en halvhalt för att se att han verkligen vände, och fick därmed tre minuspoäng för förarfel. Vi fick även en minuspoäng för bristande samarbete på den skylten, men det vet jag inte varför. Sirius var jätteduktig och brydde sig inte alls om frestelsen. :)

Nästa klurighet var mellan skylt 8 och 9, där jag verkligen fick kvicka mig för att få upp Sirius efter hoppet och hinna förbereda honom för Tre steg bakåt. Det blev en liten rysare, för Sirius var på väg att inte hoppa men jag fick med honom i sista sekund. Backandet gick hyfsat, han började backa men svängde ut rumpan mot slutet vilket gav tre minuspoäng för bristande samarbete.

360° höger (med Sirius på höger sida) kanske inte var snyggast i världen, men jag är glad att jag kom ihåg att gå i en relativt stor cirkel så att Sirius inte satte sig ner. Mer pallträning! :)

Precis innan målskylten nosade Sirius plötsligt på marken, väldigt oväntat då han i vanliga fall inte alls är nosig. Men han var överlag ganska trött och seg i det soliga, varma vädret, så det var nog därför. Honnören var med hunden sittandes på höger sida, vilket Sirius fixade helt utan problem.

Jag tyckte att domaren pratade väääldigt mycket med sin skrivare under vår runda, så jag trodde att vi fått väldigt många poängavdrag. Medan jag väntade på att klassen skulle bli klar så hoppades jag bara på att vi hade klarat 70-poängsgränsen. Jag blev på fullaste allvar chockad då vi blev uppropade först på prisutdelningen med 92 poäng och klassvinst! Vi har ju lyckats få 100-poängare förut, men så här glad har jag aldrig blivit över någon rallyframgång tidigare! :D Min bästa, bästa blå!

140915_03

LP 1 RLD N RLD F RLD A Mastamariner Sirius Blue – tjusigt värre!

Kils BK är verkligen vår turklubb! Förra året debuterade vi i fortsättningsklass där och vann på 100 poäng. I somras tävlade vi fortsättningsklass där igen, dubbla starter varav en blev 100 poäng med delad förstaplats och den andra 98 poäng med delad andraplats. Och nu avancerad klass med 92 poäng och förstaplats! :D

Och nu då? Min plan var ju att förhoppningsvis vingla igenom avancerad klass nu i höst och sedan träna inför en debut i mästarklass till våren. Aldrig trodde jag väl att vi skulle knipa RLD A på bara tre starter! Jag har kikat lite på momenten i mästarklass den senaste tiden, och det mesta kan vi faktiskt… Så ja, jag skyller det på euforin efter söndagens framgångar, men samma kväll anmälde jag oss till dubbla starter i mästarklass i Forshaga den 4:e oktober, alltså om mindre än tre veckor! Verkligen inte likt mig att vara så impulsiv, men kul har vi! Jag får nog snart skriva en kärleksförklaring till rallylydnaden (på samma vis som Mia Oskarsson skrev om brukset), för den här sporten har verkligen gett mig så mycket. ♥

3 Responses

  1. Ni är så duktiga så jag nästan blir tårögd! :)
    Nån gång i framtiden (typ när tonårshjärnan börjat utvecklas till en vuxenhjärna) kanske Elliott iallafall kommer komma i närheten av den följsamheten som Sirius har.
    Vi ska starta dubbla klasser på Skutberget på lördag. För närvarande är jag inte alls nervös, men det kommer väl kanske, typ på fredag kväll. Förhoppningsvis kan jag ta med mig förbättringen från förra tävligen och skrapa ihop lite fler poäng. Tränade lite häromdagen och en del av momenten börjar sätta sig bättre och bättre och Elliott är mycket bättre på att följa med i vändningarna. Men man vet aldrig vad som händer med mattes nerver på tävling…

  2. Åh vad roligt att läsa! Vilket glatt och positivt inlägg! Stort stort grattis, vad duktiga ni är :D

  3. Grattis igen till nya titeln och superfint resultat! :D Herr Blå är så fin med sin röda rallyrosett. ♥ Du ska se att mästartiteln snart är i hamn!