rallytävlingar i karlstad

dogs, people, rallylydnad

140830_01

140830_02

Båda bilderna är fotograferade av husse Erik!

Idag var det dags för vår debut i avancerad klass, med dubbla starter på Karlstads BK! Inför tävlingen så har jag känt mig ömsom lugn, ömsom halvt panikslagen då några av de nya momenten verkligen inte varit helt säkra. Men jag har ändå valt att tävla redan nu, för jag vill komma framåt. Vi kommer att ha gott om tid i höst och vinter att få till jättesnygga moment.

När vi kom till Karlstads BK tidigt imorse så darrade jag som ett asplöv, stressfrös och skakade tänder, men försökte hålla fast vid tanken, “Jaha, såhär känns min kropp när den är nervös. Så kan det vara!” Vi satte upp tältet (tack för lånet, Märit!), bar stolar och burar och studerade banskisser, och jag blev hela tiden lugnare. 09:20 var det dags för min första banvandring.

140830_03

Vår akilleshäl är som bekant tre steg bakåt. Jag vet att det momentet är med i nästan alla avanceradbanor, men jag hade ändå hoppats liiite på att det inte skulle vara med i åtminstone en av klasserna – men istället så var det med TVÅ gånger i den första klassen. x.x Jaja, bara att köra på och hoppas på det bästa! Och gissa vad? På domarprotokollet står det “Bra samarbete. Snygga backande.” Så kan det gå! Däremot hade vi lite problem borta vid 8:ans frestelse – Sirius var lite störd av frestelserna, fast det verkade mer som att det var marken efter dem som luktade gott? Vi slutade i alla fall på 86 poäng och en 5:e plats, vilket kändes jättebra!

Efter lunch och lite väntan så var det dags för nästa bana. Den såg verkligen rolig ut!

140830_04

Jag kände mig på inga vis säker på backandet bara för att det gått bra på banan innan, för jag vet att det inte är befäst hos Sirius. Så jag blev inte speciellt förvånad eller besviken när det trasslade. Däremot 4:e skylten, helt om från varandra, tränade vi precis innan vi gick in och Sirius gjorde det så snyggt och jag kände mig trygg i det, men inne på banan funkade det inte. Upplevde att Sirius var ganska trött och inte riktigt “på” under banan, även om resten gick riktigt fint. Trots -20 poäng på tre steg bakåt och helt om från varandra så lyckades vi få ett godkänt resultat på 76 poäng! Jag är egentligen jättenöjd med det, men det känns samtidigt lite konstigt då vi fått så höga poäng i fortsättningsklass. På andra banan fick vi domarkommentaren: “Snygg och säker höger position. Bra jobbat.” Det kändes härligt då vi lagt väldigt mycket tid på högersidan! :)

Från dagens tävling tar jag med mig;

– Vi behöver lägga mycket tid på tre steg bakåt, både inför nästa start om två veckor och inför nästa säsong.
Högerhandlingen fungerade jättefint och kändes trygg och stabil, inklusive bakdelskontrollen!
Sidbyte framför ska bli snabbare och smidigare, där tappar vi några onödiga poäng om Sirius inte är “på tårna”.
Helt om från varandra ska nötas tills det verkligen sitter i ryggmärgen på oss båda!
– Superfint läggande under gång gå runt, är så nöjd med det!
– Båda honnörerna gick jättefint, trots att vi tränat väldigt lite på det.

Det var roligt att få heja på våra träningskompisar också! Jessica och Elliott debuterade i nybörjarklass och även om poängen inte riktigt räckte till så kämpade de jätteduktigt och den andra starten gick verkligen så mycket bättre än den första. Vanessa och Elvis hade även de lite strul i första banan men kom sedan igen och fick ett fint godkänt resultat i andra klassen. Marie-Louise och Dolly fick två godkända nybörjarrundor och med två godkända rundor sedan tidigare så fick Dolly idag titeln RLD N! :D Grattis, hörni!