spårutflykt med våra favoritlappisar

dogs, people, viltspår

140813_02

140813_03

Idag begav vi oss till de fina spårskogarna i Sörby tillsammans med Anna och Finn och Marie-Louise och Dolly. Erik la ett personspår på 400 meter med 3 pinnar + slut till Dolly. Anna la viltspår till Finn på ca 300 meter och Tintin fick ett viltspår på 600 meter.

Medan spåren la till sig så åkte vi in till den nedlagda bensinmacken i Sörby, som numera är en fin rastplats. Vi fikade vid ett mysigt litet bord i skuggan och sen hann vi träna lite rallylydnad också. Men när spåren legat någon timme och regnet började droppa så smått på oss så tyckte vi att det var dags att åka tillbaka och spåra.

Dolly var först ut. Jag har aldrig sett henne spåra tidigare och blev verkligen imponerad! Så spårnoga och markerade sina pinnar jättefint! Blir inte förvånad om hon startar i appellklass nästa sommar. :)

Sen var det Finns tur. Anna var lite osäker på var spårstarten var, men Finn hittade den fort och spårade på sååå duktigt! Hans längsta spår hittills och det var absolut inga problem. Heja!

Tintin fick spåra sist. Han hade lite problem i starten då den låg precis bredvid en liten skogsväg som vi andra gått efter när vi kom tillbaka från Finns spår. Men med lite stöttning så hittade han till sitt spår och gav sig iväg!

140813_01

Som vanligt är röda linjen mitt spår och den blå hur Tin spårade.

Jag provade med bloduppehåll i spåret och det märktes ingen större skillnad på Tin där det inte var blod. Möjligtvis att han drog på lite extra när blodet började igen. Vid den första vinkeln cirklade han en sväng, vilket inte syns på GPS-spåret eftersom jag stod stilla. Däremot den rätt snäva “böjen” på slutet klarade han helt felfritt! Vinden låg på från klöven i spårslutet där så jag var beredd på att han skulle gena, men nejdå! Apropå spårslutet så gjorde jag bort mig lite där… Några gånger har Tin varit på väg att gå förbi klöven för att mitt personspår efter spårslutet varit mer intressant. Det trodde jag att han var på väg att göra idag, så jag stannade strax innan trädet som klöven var fastknuten i för att vänta in att han tog den. Men han ville bara framåt. Efter en halv minuts väntande så insåg jag att klöven INTE låg vid det trädet, utan det var en pinne som såg precis ut som en klöv! Släppte på linan och Tintin gick klockrent fram till klöven några meter framåt. Skäms, matte! En ska alltid lita på hunden! ;)

Tack för en härlig spårutflykt, Anna och Marie-Louise!

4 Responses

  1. så gøy med sporing! Flinke hundar :)

    Anna Reply:

    Ja, det var jätteroligt och alla hundarna var verkligen duktiga! :)

  2. Vad använder du för app? :-)

    Anna Reply:

    Hej Emma! Jag använder Runkeeper. “Spelar in” både när jag lägger spåret och när jag går det med hunden, och sen lägger jag ihop bilderna i Photoshop. Vet att Runkeeper inte är superexakt, men tänker att jag får en aning om hur det gått i alla fall. :)