kvällens rallyträning

dogs, rallylydnad

140812_02

140812_03

140812_04

140812_05

Inga dagsfärska bilder, så jag bjuder på några från hösten 2004 då Sirius bara var ett litet blått fluff! ;)

Det blev rallyträning på Sunne BK ikväll. Jag byggde upp en liten avanceradbana på 10 skyltar + start och mål. Han precis värma upp Sirius och köra banan en gång när det började mullra hotfullt och några blixtar syntes vid horisonten. Uscha, då vill en verkligen inte vara ute på en öppen appellplan! Vi skyndade oss in i stugan och fick där sällskap av både agility- och bruksgänget medan vi väntade på att blixtarna och ösregnet skulle dra förbi.

140812_01

Så småningom gav vädret med sig och vi kunde gå ut och köra en sväng till. Sirius blev lite påverkad när åskan gick som värst, men han kunde släppa det fint när det var dags för träning igen, toppen!

1. Sidbyte framför funkade klockrent! Har valt att inte krångla till det, utan bara visar honom framför mig och med lite pepp så byter han sida tillräckligt snabbt.
2. Sitt – stå – ligg, inga problem! Ville inte så supergärna lägga sig i blötan, men gör ändå som matte ber. ♥
3. Slalomen gick bra; matte får tänka på att visa extra tydligt och hålla ut från konerna när han går på höger sida.
4. Helt om mot varandra är toppenfint! :)
5. Sitt, gå ifrån, kalla in körde vi för första gången och det var inga konstigheter. Ska träna det så att han får komma in till höger sida också.
6. Läggande under gång, gå runt gör han så snyggt!
7. Helt om från varandra är fortfarande aningens vingligt och han råkade stöta i skylten lite, men han var helt med på vilken rörelse jag var ute efter, duktig!
8. Snurr under gång funkar fint även på höger sida, ska träna mer för bättre rutin bara.
9. Sitt, skicka över hinder funkar fint. Kanske tränar det med bollbelöning för uthopp några gånger sen, för extra pepp.
10. Sitt – stå – sitt, felfritt.

Jag kände mig verkligen supernöjd! Sedan hjälptes jag och Vanessa åt att bygga en fortsättningsbana. Den var främst tänkt till henne och Elvis, men när den ändå stod där så kunde jag inte låta bli att köra den med Sirius också, och då körde jag hela banan på höger sida. Så här såg banan ut:

140812_06

På den riktiga banan var den första skylten en sitt-framförskylt, men då de innebär sidbyte om hunden är på höger sida så låtsades att jag att det var en sitt-stå-ligg istället. Skylt 8 var egentligen bara skicka över hinder, men jag la till en halt. Som synes så var det en del klurigheter med bakdelskontroll på höger sida, i skylt 2, 4, 6 och 9. Hade egentligen inte tänkt träna detta i bana ännu, men kände att det inte skadade att prova. Och det gick över förväntan! När vi kom till skylt 2 första gången så hängde han inte riktigt med men vi gjorde ett par omtag och då var han med på noterna. Vid skylt 4 så överraskade han mig med att svänga in rumpan väldigt fint vid min sida! :D På skylt 5 kom jag ihåg att lämna plats åt honom och han gjorde en fin halt på höger sida. Och på skylt 6 blev jag nästan förvånad hur fint han följde mig i helt om höger på höger sida. Vid skylt 9 vinglade vi väl lite, men det var absolut ingen “fel övning”. Åh, jag är så glad att jag vågade prova, för nu känner jag mig mycket lugnare inför våra starter 30/8. Jo, det finns mycket kvar att fila på, men det finns mycket som vi redan kan också! :)

Jag har inte bloggat om det tidigare, men 30/8 så kommer jag bara att starta Sirius i avancerad. Tintins start i fortsättning får vänta till 14/9. Jag känner mig så pass osäker inför avancerad att det känns bra att bara fokusera på den klassen första gången. Egentligen skulle jag vilja ha ännu mer tid att träna och bli helt trygg i högerhandlingen. Erik föreslog att jag skulle skjuta upp våran debut i avancerad till våren och först så var jag frestad. Men! Det är lite typiskt mig att vela för länge, att inte riktigt våga. Vi kommer knappast att göra några snajsiga 100-poängare i avancerad, men jag om vi fortsätter att träna duktigt så tror jag nog att vi kan klara oss. Och om vi tar oss igenom avancerad klass nu i höst så kan jag träna inför en start i mästarklass till våren. Sirius har potential att bli rallymästare, och nu ska hans fessiga matte för en gångs skull INTE hindra honom! :)