bakdelskontroll / back end work

dogs, video

Såhär såg våran bakdelskontrollträning ut nu på eftermiddagen. Han börjar bli riktigt duktig! :) Vi jobbar såklart utanför hagen också och även där börjar förståelsen växa. Idag har vi även tränat sidbyte framför, helt om från och mot varandra (byte från vänster till höger sida), sitt-stå-ligg, läggande under gång-gå runt och ställande under gång-gå runt, allt på höger sida. Allt kändes fint! Helt om från varandra är lite vingligt, så det får vi jobba mycket på. Och jag måste verkligen ta tag i träningen för tre steg bakåt vid sidan, på båda sidorna.

This is what Sirius’ back end work on my right-hand side looked like this afteroon. He’s getting really good! We’re working outside the pen as well, and he’s getting better there, too. We’ve trained other advanced rally exercises today, too, and he did really well! We still have a lot to work on before our first start in the advanced class on August 30, but it’s a lot of fun and we’re both motivated! :)

2 Responses

  1. He’s so cute!! I laughed out loud when he tried to scoot backwards on his butt. He’s working so hard!

    Anna Reply:

    *giggle* He really does try his best to please me, even though he thinks I’m crazy for wanting him to work on the “wrong” side. ;)