sommarlov

dogs, life in general, nature

140528_01

140528_02

I veckan har jag haft avslutningar för mina två rallykurser. Det har varit så roligt att ha kurser igen, för första gången på sisådär tio år! Två helt underbara gäng har jag fått ha hand om, och alla har utvecklats fint. Som avslutning fick de gå en hel rallybana (på ett mycket informellt vis, alla hjälper inklusive klappar, godis och leksaker var tillåtna, och alla fick 100 poäng) med tipsrundefrågor på varje skylt. Det blev en chokladask till vinnaren, men alla hundar fick såklart godispåse. Så ska det vara på kurs, tycker jag, speciellt på nybörjarnivå. Att lära sig moment och regler är viktigt, men det är också viktigt med allt det “mysiga” runt hundträning.

Så, nu när kurserna är avrundade så känns det som att sommaren har börjat på riktigt. Eriks semester har börjat och nästa vecka far vi en sväng till Hudiksvall för att fira min lillasyster som tar sjuksköterskeexamen. Dagen efter vi kommer hem så bär det äntligen av till Grövelsjön! Men redan imorgon blir det äventyr igen, då vi ska hänga med Anna och Finn på inofficiell utställning i Sunne. Tintin ska få följa med som hejarklack, och kanske tar vi och tränar lite rallylydnad på plats också. :)