fjällängtan / mountain longing

dogs, life in general, nature, people, places

130914_26

Fotat av Erik, september 2013. / Picture taken by Erik, in September 2013.

renar

Renar, juni 2009. / Reindeer, June 2009.

Just nu kretsar många av mina tankar runt en kommande fjällresa. 9 juni bär det av till Grövelsjön med vännerna Gittan, Anna och Kicki – alla med hundar, givetvis. :) Jag längtar, jag är fylld av förväntan. Planerar och funderar, tittar på och drömmer om ett par nya friluftsbyxor och ett par vandringskängor. Hoppas att mitt favoritobjektiv ska vara tillbaka tills dess, så att jag för första gången får åka till fjällen med en kamerautrustning som jag är helt nöjd med. Undrar om vi kommer att få se lika många fina renkalvar i år som jag och Gittan gjorde 2009?

Visst har solsemestrar också sin charm och ibland kan jag visst längta efter att bada i ett varmt hav, men det är inte samma längtan som till fjällen. Det är själen som vill dit. En sådan längtan känner jag bara till mina hem – Hälsingland, Värmland, England – och till fjällen.

At the moment, my thoughts keep straying to an upcoming trip to the mountains, On June 9, I’m travelling to Grövelsjön with my friends Gittan, Anna, and Kicki – all of us with our dogs, of course. :) I’m filled with longing and anticipation. I’m daydreaming and planning; I’m looking at a new pair of hiking trousers, and hiking boots. I’m hoping that my favourite lens will be back from being repaired by then. I wonder if we will see as many lovely reindeer calves this year as Gittan and I did back in 2009?

Sure, going abroad to warm places also has its charm, and sometimes I do long to swim in a warm ocean. But it’s not the same longing as the one that I feel for the mountains. It’s my soul that wants to go there. It’s a longing that I only feel for the places I call home – where I grew up, where I live now, and England – and for the mountains.

2 Responses

  1. Fjällen! :D
    Jag längtar jag också. <3

  2. Akk, fjellet <3 kjenner den samme lengselen sjølv!