mycket att se fram emot! / lots of things to look forward to!

crocheting, dogs, life in general, nature

tintin

ruth

sirius & aska

hallon

tintin & sirius

aska

ruth

tintin

yoda

Helenas toksöta Yoda med sin belöning! / Helena’s adorable Yoda, with her reward!

maja

Och Helenas underbara Maja. :) / And Helena’s lovely Maja. :)

tintin

grå amineko

Sommaren går mot sitt slut, och jag njuter av svalare väder och lugnare dagar. Erik är inne på sin sista semestervecka och går lös i köket med brödbak och rödbets- och saltgurksinläggning, medan hundarna & jag är ute och hamstrar vildhallon och blåbär – snart dags för lingon och trattkantareller också! Det är så många saker att se fram emot just nu!

♥ MH för Tintin! Närmare bestämt imorgon. Jo, vet att han blir tre år i november, men eftersom han först nu börjar närma sig en genomsnittlig ettårig BCs mentala mognad så blir det nog ett rättvist resultat. :P

♥ Rallytävlingar för Sirius! Vi kom tyvärr inte med i Forshaga på söndag pga många anmälningar, men vi laddar för Karlstad 31/8 och Kil 5/10. Hade egentligen tänkt tävla i Forshaga 14/9, men då hade jag visst lovat bort mig som spårläggare för en tävling på Sunne BK. Oh well, det kommer fler tävlingar!

♥ Tisdagsträningar och agilitykurs! Träningskvällarna har startat upp på hemmaklubben och vi har även börjat träna agility med bästa Helena. Erik och Tintin ska gå även gå kurs i nybörjaragility!

♥ Ridning! Äntligen ska jag ta upp ridningen igen, då jag ska börja rida lektion hos Kalvbergsåsens Islandshästar. Har tidigare bara ridit på tur/ridläger och varit medryttare på ett islandssto för många år sen, så jag ser verkligen fram emot att få lära mig islandshästridning från grunden. Iiih, jag längtar! Har redan shoppat ny ridhjälm och nya ridhandskar, och spanat på nya ridbyxor också.

♥ Valpmys! Våra underbara vänner Anna och Mikael kommer i september att få hämta hem sin finska lapphundsvalp från kennel Lapinlunas!

♥ Fjällen! 8-12 september åker vi till Grövelsjön med alla hundarna samt vår bästa Gittan och hennes Berner Sennen-flickor Hateya och Yakima!

♥ Ny kamera! Inget helt bestämt ännu, men funderar på en ny kamera i september. Och så borde mitt favvoobjektiv komma tillbaka från reparationsverkstaden då!

♥ 365-fotoprojekt! Japp, säkerligen kommer jag att ta mig vatten över huvudet, men det kan inte hjälpas. Har bestämt mig för att ge mig på ett “en bild om dagen, varje dag i ett år”-projekt. Vad som ska fotas? Det får ni se!

♥ HPKCHC! En ny termin börjar på världens roligaste handarbetscommunity – The Harry Potter Knitting and Crochet House Cup! Hundratals mednördar som stickar och virkar utifrån “classes” varje månad och därefter får poäng med vilka vi tävlar om elevhemspokalen. Ni hejar väl på Hufflepuff! ;)

Så ja, det ser ut att bli en helt underbar höst. Och det bästa är att jag får dela den med mina hundar, världens bästa Erik och så många fina vänner! ♥

Summer is coming to an end, and I’m enjoying the cooler weather and calmer days. Erik has his last week of vacation right now, and is busy with baking bread and pickling beetroots and cucumbers. Meanwhile, the dogs and I fill the freezer with wild raspberries and blueberries. Soon, it will be time for lingonberries and funnel chantarelles, too! There are so many things that I’m looking forward to right now!

♥ Tintin’s character test! Tomorrow, Tintin will take the Swedish Working Dog Club’s character test. Typically, dogs do this soon after turning a year old, but since Tintin is only now beginning to catch up with that level of mental maturity, I think it will be a fair result. :P

♥ Rally competitions for Sirius! Sadly, we’re missing out on one this Sunday because there were too many dogs entered, but we’re training for one on August 31 and one on October 5. I was going to enter us for one on September 14, but then I realised that I have signed up to help lay down tracks for a competition at our local dog club that day. Oh well, there will always be more competitions! :)

♥ Tuesday training and agility classes! Open training evenings on Tuesdays have started at the local dog club, and we have also started training agility with Helena. And Erik and Tintin are going to attend a beginner’s agility class this fall!

♥ Horse-riding! I’m finally taking up horse-riding again, with riding lessons at Kalvbergsåsen’s Icelandic Horses. Previously, I’ve only gone on tours and camps with Icelandic horses, so I can’t wait to learn how to properly ride these fabulous horses. I’ve already bought a new helmet and new gloves, and I’ve been looking at new riding trousers, too.

♥ Puppy cuddles! Our dearest friends Anna and Mikael will be picking up their Finnish Lapphund puppy from kennel Lapinlunas in september. Wheee!

♥ The mountains! September 8-12, we are going to the mountains of Grövelsjön with our darling friend Gittan and her Bernese Mountain Dogs Hateya and Yakima!

♥ A new camera! It’s not entirely decided yet, but I’m hoping to buy a new camera in September. And my favourite lens should be back from the repair shop, too!

♥ A 365 photo project! Yep, I’m sure that it will be a challenge, but I’m determined to try. One picture a day, every day for a whole year. What I will be photographing? Stay tuned to see!

♥ HPKCHC! September 1 marks the start of a new term at my favourite online community – The Harry Potter Knitting and Crochet House Cup! Hundreds of fellow nerds will be knitting and crocheting from class prompts every month and getting awarded points, with which we compete for the House Cup. Remember to cheer for Hufflepuff! ;)

So yes, it’s looking to be a perfectly fabulous fall! And the best thing is that I get to share it with my dogs, my darling Erik, and so many amazing friends! ♥

4 Responses

  1. Du har mykje å glede deg til ser eg!! Lykke til på Tintin sin MH i morgon! :)

    Anna Reply:

    Tack snälla! Ja, jag tror att det blir en underbar höst. Särskilt roligt ska det bli med lilla finska lapphunden, ser fram emot att få mysa med – och fotografera! – honom! :)

  2. :D Vaaaalp!

  3. Åh, som vanligt önskar jag att vi bodde närmre varandra! Nu är jag MYCKET nyfiken hur det gått för lilla Tin på sitt MH! Blogga! :D