semestrande / vacationing

dogs, life in general, nature, people, places

130729_23

130729_05

130729_22

erik & tintin

130729_02

130729_03

130729_04

130729_06

130729_07

tintin & anna

130729_09

130729_10

130729_11

130729_12

130729_13

130729_14

130729_15

mikael & anna

130729_17

130729_18

130729_21

130729_20

130729_19

Ljuvlig helg med underbara vännerna Anna och Mikael, som spenderades i Annas familjs stuga utanför Säffle. Alldeles vid Vänern, med egen klippstrand och skogen full av bautablåbär. Vi har pratat, spelat kort och spel och badminton, ätit gott, latat oss, badat i massor, varit på stor samlarmässa – ja, njutit av sommaren i fulla drag. Hundarna trodde nog att de kommit till himmelriket. :)

Vi kom hem igår och det var underbart det också, efter drygt fyra veckor på vift. Skönt att få landa i sitt. Jag är en kronisk anpassningsmänniska, som automatiskt och utan att egentligen märka det anpassar mig efter människor omkring mig. Det är en skön egenskap att ha ibland, men jag blir också trött av att ständigt ha känselspröten ute för att känna in vad andra vill, så det är väldigt avslappnande att få stänga dörren om mig och bara vara. Sov större delen av dagen igår och har varit toktrött och mest sovit även idag. Under dagen har lite andra lurigheter krupit fram, som ordentlig yrsel, illamående, feber, värk i huvud och muskler, så på eftermiddagen blev det en tripp till vårdcentralen där en dansk läkare skrev ut penicillin för misstänkt borrelia efter ett fästingbett. Jahopp, där fick man för sitt livs första fästingbett. Har sovit resten av dagen och känner mig piggare nu, tack och lov. Hoppas att det fortsätter så, för nu när vi har skogen alldeles in på knuten igen så är jag så sugen att ge mig ut och spåra med Tintin. Och jag är även sugen på att träna rally med Sirius – tror att jag ska anmäla oss till tävling i både Forshaga och Karlstad nu i augusti. :D

We’ve had a glorious weekend with our wonderful friends Anna and Mikael, staying in Anna’s family’s cottage outside of Säffle. It’s right by the great lake of Vänern, with its own rock beach, and a wood full of giant blueberries. We have talked, played cards and games and badminton, eaten yummy food, gone swimming in the lake, visited a huge collector’s/flea market, and so on. In other words, we’ve enjoyed summer to the fullest, and the dogs seemed to think that they had found a piece of Heaven on Earth. :)

We returned home yesterday and that was lovely as well, after more than four weeks away. It was so good to get back to my space. I can’t help but adjust to other people when I’m around them; it’s something I do without thinking about it and without effort. It’s a good trait to have sometimes, but it makes me tired to always have my “emotional antennae” out to figure out what others want, so it’s very relaxing to close the door and just be by myself. I slept most of the day yesterday, and I’ve been tired and slept for most of today as well. During the day, I started feeling strange with dizziness, nausea, fever, head and muscle ache, so in the afternoon I went to see a doctor. He suspected borrelia after a tick bite, so he prescribed penicillin. And it was the first tick bite of my life, as well! I’ve slept for the rest of the afternoon and evening and I do feel better now, thank goodness. I hope that I keep improving, because now that we’re back with the woods around the corner I can’t wait to go tracking with Tintin again. And I want to do some rally training with Sirius – I think I’m going to sign us up for another couple of competitions in August. :D

4 Responses

  1. Semesterbilder och semesterbeskrivning är båda fantastiska! Men usch för fästing och eventuell borreliasmitta! :/ Hoppas verkligen du kryar på dig snabbt. Ta hand om dig! ♥

  2. Herlige sommerbilder!!

    God bedring forresten, flått (fästing som de kallar det) kan vera skummelt. Har berre fått flått èin gong sjølv, og det var Heino sin feil! :p (han sov i senga mi, og overførte flåtten til meg. Takk Heino, det var KJEMPEsnilt….)

  3. Så underbart det låter och bilderna är ju fantastiska! :) Men fy vad jobbigt med fästingbettet, hoppas verkligen att det inte är borrelia och att du kryar på dig snabbt!

  4. Det ser & låter så härligt ut! (förutom den misstänkta borrelian då, usch, jag hoppas verkligen det inte är det!!!)

    & jag förstår dig verkligen gällande faktumet att man kan bli trött efter bortavistelse, just pga av faktumet att man har känselspröten ute och tar in hur andra känner..!

    Stor kram till dig, och du ska veta att jag tänker på er titt som tätt, med det där erbjudandet om värmlands-visit snurrandes…en helg till hösten kanske? att fotografera tillsammans med dig i höstfärgad värmlandsnatur skulle vara underbart<3