fotograferingsdepp / photography blues

from the archive, life in general, various creatures

mus

En av av vännerna Anna och Mikaels söta möss, ur arkivet. / One of the cute mice belonging to our friends Anna and Mikael, from the archive.

Mitt favoritobjektiv är trasigt, och har så varit ett tag. Det är ett bra objektiv, så jag kommer absolut att lägga slantarna på att fixa det. Men det är dyra slantar, och vad som känns riktigt trist är att det kostar fyra-fem gånger mer att reparera det aktuella felet i Sverige än vad det skulle kosta i t.ex. England.

Det går ju ingen fotografisk nöd på mig egentligen, jag har några objektiv som är helt okej att jobba med. Men samtidigt tar det emot att gå ut och fotografera med dem när jag på förhand vet att resultatet inte blir lika bra. Depp.

My favourite lens is broken, and has been for a while. It’s a great lens, so I will definitely spend the money to have it repaired. But it’s a lot of money, and the annoying part is that it will cost four to five times more to have it fixed here in Sweden than it would in, for example, England.

It’s not like I can’t photograph – I do have a couple of other lenses that are okay to work with. But at the same time, it’s difficult to work up the motivation to go outside with them when I already know that the result won’t be up to my standards. Sigh.

3 Responses

 1. Snuttmus! <3

  Fast du Anna. Jag förstår att du ser det på ett annat mer proffsigt sätt, men för oss dödliga så tar du GORGEOUS foton ändå. På sant.

 2. Hej! :) Jag har i flera år tittat in här lite då och då för du har sådana underbara bilder på dina border collies!
  Jag undrar lite om din kamerautrustning? Har ett litet dilemma här med min egen kamerautrustning, äger en Olympus E-30, men objektiven för Olympus är så dyra så funderar på att byta märke… Hittade ingenting om det här på din hemsida, men du verkar ha en Canon? Vilken då? Och vilket var ditt favoritobjektiv som nu är sönder? :)

  Anna Reply:

  Hej Marleen, och tack för dina fina ord!

  Ja, jag använder Canon och har varit nöjd med deras produkter. Just nu har jag två gamla 50D, men jag planerar att uppgradera till en 5D mk II i september då jag saknar fullformat på mina 50D.

  Mitt favvoobjektiv är ett EF 24-105 f/4. Det är ett av Canons proffsobjektiv och verkligen härligt att fota med, men tyvärr har det ett designfel som gör att problemet som mitt objektiv har är ganska vanligt. Det är dock inget som Canon erkänner… Fördelen med Canon och Nikon är att om man vill köpa billigare objektiv från andra tillverkare, som Sigma och Tamron, så finns det alltid till de märkena.