hälsingesommar / summertime in hälsingland

crocheting, dogs, life in general, nature, people, places

familjen fast

pappa & kusin julia

penny

hippie

tintin, hippie & penny

aska, elaine & hippie

130625_07

sirius & fendi

faldarello ♥ fantasium

astrid

astrid

astrid & oskar

midsommar på hagmyren

midsommar på hagmyren

midsommar på hagmyren

virkad rottweiler

hateya

anna & flocken, fotat av erik

berners och borders, fotat av erik

tintin, fotat av erik

hippie

hippie

anna & tintin, fotat av erik

elaine & penny

hippie, tintin & sirius

aska i lupinerna

Kusin Astrids student och bal, Sundsvallsdejt med bästa Faldarelloflickorna aka Elaine & Guldhundarna, lydnads- och agilityträning med familjen Mähler (som dock tyvärr inte fastnade på bild), en liten virkad rottweiler, midsommar på Hagmyrentravbanan med axelbränna och lillasysters hemmagjorda jordgubbs – & limecurdrulltårta, mera midsommar hos farmor & farfar innehållande trekamp i boule, chippning och puttning (är man på golfbanan så är man) som dock fick regnavbrytas och istället fick avgöras genom gin rummy-kortspel, besök hos Gittan och bästabernerna Yakima och Hateya, mer Faldarellokvalitetstid på Hudiksvalls BK och så till sist hemfärd genom ett lupinprunkande inland.

Nu några lugna dagar hemma i skogen innan jag tar med mig de fyrbenta och “flyttar” hem till Märit & hoffarna & katterna & kaninerna i Vålberg för att knäcka extra som kennelflicka (läs: pussa på hoffebäbisar hela dagarna) resten av sommaren. Tidigare idag packades fikaryggsäcken och de fyrbenta och jag begav oss upp till Sjötorp på berget. Sparkade av mig skor och strumpor, blundade och lyssnade på tystnaden och satte tänderna i en perfektmogen nektarin alltsom sommarvindarna smekte hår och kind och bara ben. Önskade att jag kunde spara fullkomlighetskänslan i en burk – inte för eget bruk under stelfrusna vinterdagar, utan för att portionera ut i färgglada kuvert och skänka till behövande.

Cousin Astrid’s graduation and prom, a Sundsvall date with our favourite Faldarello friends aka Elaine & the Golden Girls, obedience and agility training with the Mählers (unfortunately forgot my camera for that one), a crocheted Rottweiler, midsummer at the trotting course with burned shoulders and my little sister’s lime and strawberry cake, more midsummer at the grandparent’s including a thriatlon of boule, chipping and putting (why waste a perfectly good golf course?) that was sadly put to a stop by the rain and was instead determined by a card game of gin rummy, a visit with Gittan and Yakima and Hateya the Bestest Berneses, more quality time with the Faldarellos at the dog club, and at last a long drive home through a sea of wild Lupins.

Now, a few calm days at home before I take the dogs with me and “move” to Märit and the Hovawarts (and the cats and the bunnies) in Vålberg to help out as kennel girl (read: to snuggle Hovawart puppies all day long) for the rest of the summer. Earlier today, I packed tea and sandwiches and walked up the mountain with the dogs to a tiny cottage. There, I kicked off my shoes and socks, closed my eyes and listened to the silence, and bit into a perfectly ripe nectarine, and all as the sweet summer winds were caressing my hair, cheeks, and bare legs. I wish I could save what I felt then in a jar – not to use myself during bleak winter days, no, but to put into colourful envelopes and distribute to those in need of a little serenity.

5 Responses

  1. Åh, så fina bilder! De får mig att längta tillbaka, och till nästa gång vi ses. :)
    Kraaaaam från oss!

  2. Herlige sommarbilder!

  3. Hamnade på din fantastiskt fina sida och hittade en virkad rottis! Som jag har letat!! Jag virkar oxå en hel del och undrar var du hittat mönster till den.

    Anna Reply:

    Hej Catlin! Jag kommer inte in på din sida, så jag svarar här istället – hoppas att du ser! Mönstret är delvis improviserat, men baseras på mönstren i boken “Amigurumihundar” av Mitsuki Hoshi. Just rottweilern finns inte som ras där, men när en har lärt sig grunden till mönstren så går det att plocka ihop olika delar och göra vilken ras en vill. :) Annars finns ett specifikt rottismönster hos Planet June: http://planetjune.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=11_12&products_id=207 Hennes mönster är väldigt utförliga och prisvärda! Om du är ovan vid engelska virkningstermer så har jag en liten översättningsguide här på sidan, kika under fliken “Virkningstips”. Lycka till! :)

  4. Tack snälla för svaret. Den boken har jag hemlånad till och med :) Tack för länken till sidan, kommer definitivt handla mönster där :)