ur arkivet: saga / from the archive: saga

dogs, from the archive, life in general

Saga, 28 januari 1998 – 1 april 2009. / Saga, January 28, 1998 – April 1, 2009.

Idag skulle allra finaste Saga ha fyllt fjorton år, så därför får hon lysa upp bloggen. ♥

Skön slapplördag idag. Vi hade gäster ända tills klockan två inatt, med På Spåret, Linas goda kladdkaka och smulpaj, kortspel och massor av skratt. Flera fina bilder finns i Majas blogg. Jag lyckades pallra mig upp vid tiotiden, men törs inte berätta hur länge och gott husse sov idag. ;) Hundarna och jag rådde oss själva några timmar med långfrukost och sedan lite virkning i tv-soffan. Jag blir mer och mer nöjd med min virkning, men tycker fortfarande att det är svårt att sy ihop de olika delarna så att det blir riktigt snyggt. Har tittat på tips i diverse bloggar och försöker verkligen vara noggrann, men det blir inte helt bra ändå. Nåja, jag antar att övning ger färdighet även där.

På eftermiddagen tog jag mig en långpromenad med “trion” (Ruth, Aska och Sirius) här hemma. En sån där riktigt underbar liten tur, med glada och uppmärksamma hundar som gick lösa hela tiden och kom fint och låg plats bredvid mig när vi mötte någon. Tänk vad det kan värma hjärtat att få höra från helt okända människor vilka duktiga vovvar man har. :) Läste lördags-DN över en kopp te när jag kom hem och tog sedan en skön tupplur. Erik väckte mig senare med doften av nygräddad ugnspannkaka, som vi åt medan vi tittade på Antikrundan. En helt perfekt lördag, i mitt tycke. Jag menar absolut inte att det är något som helst fel att vara ute och festa, men jag är så glad att jag inte har någon press på mig att göra det, utan får vara helt tillfreds med min stillsamma tillvaro.

Today would have been my darling Saga’s fourteenth birthday, so I felt that she should grace the blog with her presence. ♥

Wonderful, relaxed Saturday today. We had friends over until two o’clock last night, with some telly watching, Lina’s lovely pies, card games and lots of laughter. Maja has several lovely photos in her blog. Today, I managed to drag myself out of bed around ten, but I daren’t tell you how long and well Erik slept. ;) The dogs and I puttered around on our own for a few hours, having a long breakfast and some cuddly and crocheting time on the couch. I feel that my crocheting has improved quite a bit, but I still find it difficult to sew the pieces together really well. I have looked at various crocheting blogs for advice on how to do it better and I’m really trying my best, but I’m still not enitrely happy. Alas, I suppose that practice will make (almost) perfect there as well.

In the afternoon, I went for a walk with “the trio” (Ruth, Aska and Sirius) in the neighbourhood. It was one of those lovely little treks, with jolly and attentative dogs who were off their leads the whole time, and came to lie down next to me whenever we met someone. Isn’t it a wonderful feeling when a complete stranger compliments your dogs for being so well-behaved? :) Once back home, I had a cup of tea while reading the Saturday paper, and then I had a nice, long nap. Erik woke me up later with the smell of oven-baked pancake, which we enjoyed while watching Antiques Roadshow. A perfect Saturday, in my opinion. I’m not saying there’s anything wrong with being out and about and partying, but I’m so grateful that I feel absolutely no pressure to do so, and that I can be completely content with my quiet life.

6 Responses

 1. She’s so beautiful Anna, and I’m sure you must miss her very much. So pleased you had a lovely Saturday with your friends and that you were able to relax, it would do you the world of good! :-)

  Fantasium Reply:

  Thank you, Ann! Yes, she was a lovely, lovely girl, and even though she lived with my parents the last years of her life, she was still incredibly dear to me. :)

 2. Hon är så vacker!
  Jag minns den dag då hon fick somna in… :(
  Men hon har det bra där hon är, och ni får säkert träffas igen! <3

  Fantasium Reply:

  Ja, usch, det var tungt. :( Men det känns fortfarande skönt att veta att vi gjorde allt vi kunde för henne, och att vi var starka nog att ta beslutet att hon skulle få somna in när tiden runnit ut. ♥ KRAM bästa Mariell!

  Maaariell Reply:

  Ja, det är det svårast men viktigaste beslutet att ta vad gäller våra älskade fyrtassade vänner… <3

  Fantasium Reply:

  Precis så är det. Det gäller att vara stark och inte självisk när det är dags. ♥