ur arkivet: sirius fluff / from the archive: sirius fluff

dogs, from the archive

Litet fluffigt Siriusdjur, 4 månader gammal. / Little fluffy Sirius creature, 4 months old.

Idag är han dyr, världens bästa “gråhund”. :) Vi tog oss ett litet träningspass utomhus med fokus på rutan, och han var över förväntan duktig! Vi är ju i inlärningsfasen, men han skötte sig så himla fint och det verkade koppla i hjärnan. Under en transport fick han plötsligt för sig att smita och sprang mitt in i rutan där han ställde sig och kikade på mig med viftande svans. Mycket olikt Sirius med egna initiativ på det viset, men åh så kul! Att träna rutan känns som att klättra på en stege – antingen blir det ett steg uppåt eller nedåt eller så står man stilla. Idag var det definitivt ett steg uppåt! :D Jag valde att avsluta rutan-träningen efter ett väldigt lyckat skick, men då Sirius fortfarande lyste av träningslust så körde vi även lite fjärrdirigering och han bjöd på perfekta ligg -> sitt-byten. Gjorde bara två repetitioner för att inte dämpa hans underbara attityd. Sirius har lätt för att tappa kontakten precis när vi startar fotgåendet, så vi gjorde några repetitioner på det där jag belönade med korvbit från min mungipa, och han hade perfekt kontakt hela tiden. Bästaste blå! Som avslut blev det en lång inkallning med bollbelöning i farten istället för fotingång. Framförallt så hade vi suverän känsla genom hela träningen och jag känner mig som världens lyckligaste matte. ♥

Today, Sirius is definitely deserving of the title “Mr Perfect”. We did some obedience training this afternoon, and he was just wonderful! Everything clicked, and I’m so pleased with our co-operation and attitude. I feel like the luckiest dog-owner in the world! ♥

(Again, the Swedish text is longer because I went on about the individual exercises we practiced. I don’t know if any of our English-speaking readers are interested, but if so, please let me know and I’ll be happy to translate in the future!)

12 Responses

 1. Vilken himla söt bild på en himla söt valp! <3 Kul att träningen gick så bra! :)

  Fantasium Reply:

  Sirius säger tack! Och jag med! ;)

 2. Oh! I just love Sirius, he’s so cute and handsome. I’d want to get inside the case with him and cuddle him. He’s just SO lovely. :-)

  Fantasium Reply:

  He’s a little bit “special” – but in the good way, I think! ;)

 3. Sirius verkar vara en sån underbart härlig hund! :D

  Fantasium Reply:

  Ja, jag ska väl inte våga påstå att han är perfekt – men för MIG är han det! ♥

 4. Hej
  Vad rolig han är Sirius. Jag kommer ihåg hur förtjust han var i ett nytt fårskinn från Zakopane, det måste ha varit samma goa fårdoft.
  Ha en bra dag,
  kram morsan.

  Fantasium Reply:

  Ja, nog märks det att han är en fårhund allt… Kram!

 5. Härligt att träningen går bra! Pepp, pepp mot 2:an… ;)

  Fantasium Reply:

  Jaa, tro det eller ej så börjar jag bli liiite, liiite sugen! ;) Nu ska det bara sluta blåsa någon gång så att vi kan fortsätta träna rutan!

 6. Så underbar läsning! & bilderna i förra inlägget – jag säger bara världens charmigaste Sirius!!!

  Fantasium Reply:

  Haha, ja, han är ju lite speciell den där gråe herrn. ;) Kram på er!